Architectuur Film Festival 2017

→ do 12 okt 2017

In het weekend van 11 en 12 november 2017 vindt de zevende editie plaats van het Gouds Architectuurfilmfestival. Net als voorgaande jaren hebben Filmhuis Gouda en Architectuurcentrum grAp weer een serie bijzondere films geselecteerd waarin architectuur centraal staat.

Het festival bestaat uit een speelfilm en vier documentaires die worden ingeleid. Rode draad is dit jaar duurzaamheid en modernisme. Modernisme komt niet alleen terug in het romantische drama COLUMBUS waarin gebouwen van beroemde architecten een hoofdrol spelen, maar ook in de documentaire STRANGE AND FAMILIAR waarin hypermoderne ontwerpen verrijzen in de ruige Canadese natuur. De duurzame samenleving staat centraal in twee Nederlandse documentaires, over het werk van de spraakmakende architect Thomas Rau en de minstens zo spraakmakende milieu­wetenschapper Jan Rotmans.

Het Architectuurfilmfestival start op zaterdag 11 november om 19:00 uur met een speciaal voorafje: Buster Keaton’s klassieke stomme film ONE WEEK, waarin de Amerikaanse komiek letterlijk met vallen en opstaan een eigen huis probeert te bouwen. Op ­zondag 12 november zijn er tijdens de lunch broodjes verkrijgbaar en is er na afloop rond 17:00 uur gelegenheid voor een drankje en nagesprek in de foyer van het Filmhuis.

»download folder

Op het programma staan:
THOMAS RAU – EINDE VAN BEZIT (inleider: Hilde Niezen, wethouder Gouda)
COLUMBUS: HUMANITY THROUGH ARCHITECTURE
(inleider: Thijs de Neeve, secretaris ­Duurzaamheidsplatform Gouda)
STRANGE AND FAMILIAR ARCHITECTURE ON FOGO ISLAND
(inleider: Jacques Prins, architect uit Gouda en partner bij lnbo Architecten)
HOMO SAPIENS
(inleider: Jan Graafland, tuinman/dichter/columnist)
TRANSITIENL KIEMEN VAN HET NIEUWE NEDERLAND
(inleider: Dennis de Gruijter, stadsfilosoof Gouda)

U kunt de films afzonderlijk bezoeken, maar voor € 27,50 kunt u ook een passe-partout kopen voor het hele festival! Dit passe-partout koopt u aan de kassa voorafgaand aan de eerste film die u bezoekt. Ook met een passe-partout is het noodzakelijk voor elke film afzonderlijk te reserveren via www.filmhuisgouda.nl of telefonisch via 0182-522200.